top of page

Welk reviewplatform gebruikt u best?


De reviewplatformen in België

In België is er zeker geen tekort aan beschikbare review platformen voor bedrijven. De populairste bij makelaars en vastgoedprofessionals zijn alvast de volgende:

Online zijn er een heleboel websites/platformen waar klanten hun mening over uw zaak achter kunnen laten. Dit wil uiteraard niet zeggen dat u op elk platform moet inzetten, maar het is toch van belang hier een zekere strategie voor op te stellen.


Klanten komen alvast op 2 prominente platformen direct en indirect met uw bedrijf in contact: Facebook en Google. Deze zijn met andere woorden niet langer weg te denken uit de dagelijkse aanpak van een professioneel vastgoedkantoor. Inzetten op deze platformen is een absolute must geworden. We hebben reeds uitgeweden in een eerder blogpost en in ons ebook waarom Google van zo’n groot belang is, dus nu gaan we dieper in op de rol van Facebook.


Facebook


Publiceren van nieuwe panden, contact met eerdere klanten, het bereiken van nieuwe klanten, kantoren doen het allemaal ook op Facebook. Bovendien geeft Facebook een voordeel t.o.v. Google. Het is een stuk moeilijker om anoniem actief te zijn op Facebook, zo weet je als kantoor ook sneller met wie je contact hebt. Goed inzetten op lokale advertenties en je netwerk uitbouwen zijn om die reden ook een stuk gemakkelijker op een platform als Facebook.


Recentelijk ging Facebook in tegen de conventie, en werden de scores op 5 vervangen door het wel of niet aanbevelen van een pagina. Dit heeft voor u het voordeel dat klanten die u een score van 3/5 of 4/5 geven, in de plaats daarvan nu uw bedrijf gaan aanbevelen. Een aanbeveling is een stuk beter dan een 3/5 in het oog van klanten, bovendien maakt dit systeem het eenvoudiger om uw reputatie op het platform sterk te houden.


Via google wil je als kantoor gevonden worden (zeker als het om lokale zoekopdrachten gaat) en een goed aantal reviews met een mooie gemiddelde score helpt hier sterk bij. Ook via Facebook komen zeer veel mensen bij uw kantoor terecht. Dit zijn en blijven dan ook de belangrijkste platformen én daarom mag u ze niet vergeten. Dit benadrukken we graag omdat u deze niet vervangen kan door in te tekenen op betaalde reviewplatformen als Trustpilot of Opinionsystem.Trustpilot / Real Advice / Opinionsystem / Meetrex / ...

U hoorde zeker en vast al van Trustpilot, Real Advice, Opinionsystem, Meet Rex, of een ander betalend reviewplatform. Deze platformen kosten u een maandelijkse of jaarlijkse fee, maar hebben soms ook een gratis basis abonnement. Ze maken reviews verzamelen zo simpel mogelijk en bieden u de bescherming tegen valse reviews.


Hun missie is uw reputatie te versterken met behulp van hun gerespecteerde en gevestigde merknaam en ervaring met reviews. U betaalt hen om uw aantal echte reviews op te krikken en hun ondersteuning en advies voor betere resultaten via meer verzamelde reviews. Bovendien maken ze het verzamelen van reviews een heel stuk eenvoudiger.


Deze reviews dienen als overtuigingsmiddel voor geïnteresseerde klanten. Ze inzetten op een pagina met een call-to-action (contactknop, formulier, webpagina) zorgt voor méér reactie.Voorbeeld reviews + call-to-action: reviews op een Omnicasa Schattingspagina

Oké u weet nu waarom die reviews belangrijk zijn, en dat u door ze te gebruiken méér resultaten haalt uit uw webpagina’s. U kent het belang van het vragen naar Google én Facebook reviews. Maar de vraag welke platformen u gebruiken moet bleef nog min of meer onbeantwoord.Conclusie en advies

Voor kleinere kantoorgroepen of individuele kantoren is intekenen op betalende platformen naar onze mening niet nodig. Voor hen is het uitermate belangrijk om veel energie te steken in Facebook en Google reviews én deze in te zetten.


Voor grote kantoorgroepen lijkt het ons zeker geen slecht idee om in te tekenen bij Trustpilot of Opinionsystem, ze bieden u namelijk een kans om het leven van het hoofdkantoor en de kantoorhouders gemakkelijker te maken. Hun systeem automatiseert ook het verzamelen van al deze reviews via email en/of SMS. Toch blijft dit geen noodzaak, maar dan moet u inzetten op een alternatief. Niets doen leidt namelijk nergens naar.


Wil u weten hoe u meer resultaat en meer inkopen bekomt met behulp van uw reviews? Hoe uw mailbox in de gaten!

We zijn steeds bereikbaar op: info@omnicasa.com

bottom of page